• Background Image

    De waarde van weinig werkervaring

    23 februari 2016

23 februari 2016

De waarde van weinig werkervaring

De werkloosheidscijfers liegen er niet om. Vooral jongeren die net van hun opleiding afkomen en staan te popelen om de arbeidsmarkt te betreden, hebben moeite om hun plekje te bemachtigen. Hoewel formeel de schade onder hoogopgeleide starters wel mee lijkt te vallen, is de informele werkloosheid vele malen hoger. Veel starters zijn namelijk niet werkloos, maar wel werkzoekend. Wie kent er nu niet een ‘barista met een masterdiploma’ of een ‘receptionist die eigenlijk sociologisch onderzoeker had willen zijn’? Formeel hebben zij werk, maar met de menselijke maat gemeten hebben zij een probleem. Er is hier sprake van een ongezonde verspilling van talent die de druk op de arbeidsmarkt eerder vergroot dan dat het iets oplost.

Eén van de grootste problemen onder starters op de arbeidsmarkt is het gebrek aan werkervaring. Met deze werkervaring maak je immers meer kans om te voldoen aan de eisen die werkgevers aan nieuwe werknemers stellen. Werkervaringsplaatsen zijn daarom steeds vaker een belangrijke brug voor starters. Hoewel er heel wat haken en ogen aan werkervaringsplaatsen zitten, bijvoorbeeld in de vorm van onderwaardering en verdringing, is het onder de juiste voorwaarden en juiste begeleiding voor starters een mooie manier om talent te ontwikkelen, in te zetten, en te laten zien. Daarnaast is het voor werkgevers een goede manier om talenten, kwaliteiten en toegevoegde waarde van starters te leren kennen.

Veel starters hebben op dit moment te maken met een onderwaardering van ervaringen die niet onder de noemer ‘relevante werkervaring’ vallen. Tijdens het solliciteren is het enige dat echt telt, datgene waar je die baan nu juist voor nodig hebt: (relevante) werkervaring. Een grote toegevoegde waarde van goede werkervaringsplaatsen die aansluiten bij de talenten, ambities en kwaliteiten van de deelnemers, is dat dit idee omgedraaid wordt. Het gebrek aan relevante werkervaring is pure winst voor werkgevers. De frisse blik die door starters binnen wordt gebracht kan leiden tot onverwachte vragen, nieuwe ideeën, leerzame wrijving en unieke leermomenten. Wat zij komen brengen, is een nieuwe houding, een creatieve mindset en een schat aan ervaringen die niet per se werk gerelateerd zijn.

Laten we dus eens met een andere bril naar werkzoekende starters kijken: niet vanuit een gebrek, maar vanuit hun talent en toegevoegde waarde. We leren immers meer van het onbekende dan van het bekende. Het aannemen van starters die niet de relevante werkervaring maar wel de juiste vaardigheden, talenten en opleiding hebben, is juist van vitaal belang voor organisaties. Young professionals zijn van beslissende invloed op kennisontwikkeling, vernieuwing in organisatiecultuur, en creatieve oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken van organisaties. Het enige dat organisaties daarvoor hoeven te doen is hun deuren open te zetten en starters de kans te geven die zij verdienen.

Nieuwsgierig geworden naar de waarde van weinig werkervaring? Kickstart your Social Impact brengt organisaties en jong talent samen om innovatieve en duurzame projecten op te zetten en uit te voeren.
0 Comments

Leave A Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.