• Background Image

    Romy over Kickstart: “Nu weet ik hoe ik mijn kwaliteiten kan benutten.”

    15 november 2015

15 november 2015

Romy over Kickstart: “Nu weet ik hoe ik mijn kwaliteiten kan benutten.”

Romy was er even helemaal klaar mee. Na maandenlang iedere week een sollicitatie te versturen bleef resultaat uit. Een mailtje van Kickstart your Social Impact bracht hier verandering in. “Tussen al die afwijzingen zat eindelijk een positief bericht,” vertelt Romy. “Of ik zin had om eens langs te komen.” Niet lang daarna begon ze als Kickstarter.

Twee dagen in de week was Romy bezig met een duurzaamheidsvraagstuk voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. “De gemeente heeft de ambitie om met het wagenpark over te gaan naar groen gas. Een mooie stap, maar daar kleven nog wel wat probleempjes aan. Hoe stap je bijvoorbeeld over naar groen gas, als je dit nog nergens in de gemeente kunt tanken?” Samen met twee mede-kickstarters heeft Romy zich een aantal maanden over dit vraagstuk gebogen.

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Kickstart,” antwoordt Romy op de vraag of ze iets aan het kickstarttraject heeft gehad. “Met name de loopbaancoaching heeft me geholpen. Samen met een onwijs aardige coach eindelijk eens duidelijk krijgen waar mijn kwaliteiten liggen en hoe ik die kan benutten. Ook al heb je er misschien al een idee van, het is altijd nuttig om je kwaliteiten eens samen met iemand uit te schrijven.”

Inmiddels is Romy werkzaam bij een onderzoeksbureau, waar ze het naar haar zin heeft. “Door mijn tijd bij Kickstart heb ik mijn blik kunnen verbreden. Ik weet wat ik leuk vind en ik weet waar ik goed in ben.” Lachend voegt Romy toe: “Én ik ben inmiddels natuurlijk een expert op het gebied van groen gas, wie weet ligt daar mijn toekomst!”

Dit interview is geschreven door Sjors Mahler. 

0 Comments

Leave A Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.