Design Studio Kickstart:
Bevlogenheid in organisaties

‘Starters als accelerator voor innovatie’

Generatie-Y heeft de mond vol van verandering, omdenken en innovatie. Ze staan te trappelen om de wereld van grote organisaties te veranderen met nieuwe ideeën.  Organisaties gaan ook graag in zee met jonge, creatieve starters met een frisse blik. Eind goed al goed? Niet altijd..

Hoe zorg je als organisatie ervoor dat jongeren bevlogen blijven en een accelerator worden van gewenste veranderingen? Hoe zorg je dat de nieuwe generatie niet vastloopt in de bestaande organisatiecultuur? En hoe vertaalt de startende professional de frisse blik in concrete resultaten? Kortom: Wat zijn de succesfactoren voor innovatie door starters? Kickstart heeft aan ruim 35 organisaties young professionals gekoppeld en deze young professionals getraind, gecoacht en begeleid. De inzichten die we hebben opgedaan in de relatie tussen jongeren en vitaliteit binnen organisaties, delen we tijdens de Design Studio Kickstart “Bevlogenheid in Organisaties”.

Kick5Pitchdag-9795
Datum en tijd:

vrijdag 9 december 2016
9.30 – 12.00 uur (met aansluitend een gratis lunch)

Wie:

Iedereen die zich betrokken voelt bij het slagen van startende professionals in organisaties

Locatie:

Theaterhuis de Berenkuil
Biltstraat 166 3572 BP Utrecht

Programma

9.30 Inloop

9.45 Start

Programma: 

  • Doekes Prakken over learnings na 3 jaar Kickstart
  • Pressure cooker Design Thinking binnen organisaties
  • Paneldiscussie over de succesfactoren voor innovatie door starters

12.00 Afsluiting en lunch

Aanmelden

Beroepsniveau

Resultaat

Het voeren van een dialoog tussen starters en seniors leidt tot nieuwe inzichten en betere samenwerking. Enerzijds krijgen seniors inzicht in hoe ze de kwaliteiten en innovatievermogen van starters in organisaties volledig kunnen aanwenden en behouden. Anderzijds krijgen starters handvatten voor het vertalen van hun frisse ideeën in concrete resultaten binnen de organisatie. De algehele opbrengst is een betere samenwerking tussen generaties die leidt tot meer energie en bevlogenheid; en het voorkomen van het onnodig wegvloeien van talent!

Locatie

Design Thinkers in actie

Met Kickstart your Social Impact werken young professionals 4 maanden lang aan een uitdagend en relevant vraagstuk. Dit doen ze aan de hand van de Design Thinking methodiek. Daarmee creëren ze hun eigen speelruimte binnen de organisatie om een probleem volledig te doorgronden en een vernieuwende oplossing te bieden. Lees meer over hun ervaringen en resultaten als Design Thinkers.

Kickstarters