Design Studio Kickstart:
Speelruimte in organisaties

Wil jij leren werken met Design Thinking? Kom dan op vrijdag 1 juli naar de eerste editie van Design Studio Kickstart. Laat je inspireren door sprekers en ervaringsdeskundigen op het gebied van Design Thinking. Stroop ook alvast je mouwen op, want we gaan uiteraard ook zelf aan de slag in Design Studio Kickstart.

vrijdag 1 juli
14.30 – 17.00
Locatie: LE:EN Utrecht

Design Thinking is een opkomende manier van werken om complexe vraagstukken aan te pakken. Het dwingt je achter je bureau vandaan te komen en je te verdiepen in de mensen voor wie je een probleem aan het oplossen bent. Vaste elementen zijn experimenteren, leren door te doen, samenwerken en een mensgerichte aanpak.

Wil jij ook meer leren over Design Thinking en het belang van speelruimte in je werk? Dit doe je bij Design Studio Kickstart. Samen met ervaringsdeskundigen en Kickstarters die zelf vier maanden als Design Thinkers aan een vraagstuk hebben gewerkt. Vervolgens gaan we samen aan de slag als in Design Studio Kickstart.

Aanmelden

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Programma

14.00 Inloop

14.30 
Start

Programma: 

  • 4 maanden Kickstart: Design Thinkers in actie
  • Jouke Kruijer over Speelruimte in organisaties
  • Design Thinking Practicum in Design Studio Kickstart


17.00
Afsluiting en borrel

Kick5Pitchdag-9795

Design Thinkers in actie

Op dit moment werken 17 young professionals aan een Kickstart-project bij een grote organisatie. Met Kickstart your Social Impact werken ze 4 maanden lang aan een uitdagend en relevant vraagstuk. Dit doen ze aan de hand van de Design Thinking methodiek. Daarmee creëren ze hun eigen speelruimte binnen de organisatie om een probleem volledig te doorgronden en een vernieuwende oplossing te bieden. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en resultaten? De kickstarters laten hun resultaten zien en nemen je mee in hun ervaring als Design Thinkers.

Rivas Kickstart

Waarom speelruimte?

Waarom is speelruimte belangrijk voor een organisatie? Jouke Kruijer is consultant én kunstenaar. Een boeiende combinatie waarbij  het creëren van speelruimte een belangrijke rol speelt. Aan de hand van ideeën, anekdotes en ervaringen als kunstenaar zal hij ons op een inspirerende manier introduceren in het onderwerp speelruimte in organisaties.

Kickoff

Design Thinking Practicum

Design Thinking is experimenteel, vernieuwend én actiegericht. Dit betekent dat we uiteraard ook zelf aan de slag gaan. Onder begeleiding van Glenn van der Burg en Kickstart krijg je een crash course Design Thinking en ga je zelf vernieuwende oplossingen rondom het thema speelruimte ontwikkelen. Dit doe je niet alleen, maar in co-creatie met alle aanwezigen.

Glenn

Locatie

LE:EN is goed bereikbaar met de (ov-)fiets, openbaar vervoer of met de auto.

OV goed bereikbaar. Vanaf Utrecht Centraal neem je bus 8 richting Lunetten. Stap uit bij halte Tolsteeg. Vanaf de halte is het 2 minuten lopen, LE:EN zit direct achter het benzinestation.

AUTO goed bereikbaar vanaf de A2, A12 en A27. LE:EN heeft een eigen parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. LE:EN zit achter de benzinepomp, naast de watertoren. Rij een stukje de Heuveloord op en bij het hek rechts is het parkeerterrein. Omdat we graag rekening houden met de buren van LE:EN, gelieve niet verder de Heuveloord op te rijden.