design-studio

Design Studio Kickstart

‘Waardevol Experimenteren’

Verandering staat centraal in deze wereld. Zowel binnen als buiten organisaties moeten wij omgaan met vernieuwingen en kortcyclisch inspelen op uitdagingen. Hoe gebruik jij de kracht van experimenteren in een wereld die continu in ontwikkeling is? Tijdens deze Design Studio creëren we de juiste mindset én loop jij met minimaal één concreet experiment naar buiten!

Experimenteren is kenmerkend voor Design Thinking, een denkwijze waarin mensgerichte oplossingen centraal staan. Tijdens het Design Thinking-proces worden oplossingsrichtingen gelijk al getest in de praktijk door middel van experimenten. Zo worden valse oplossingen vroeg in het proces gescheiden van de juiste oplossingen en weet jij aan het einde van het project waar de oplossing voor jouw doelgroep of eindgebruiker ligt. Kickstart heeft ruim 35 projecten afgerond waarin Design Thinking toegepast werd. Ben jij klaar om in beweging te komen?

Design studio
Datum en tijd:

vrijdag 30 juni 2017
14.00 – 16.00 uur
(met aansluitend een borrel)

Voor wie:

innovatiemanagers
verandermanagers
projectmedewerkers
procesbegeleiders
iedereen die op zoek is naar een breder blikveld

Locatie:

LE:EN
Heuveloord 140
3523 CK UTRECHT

Programma

13.45 Inloop

14.00 Start Design Studio ‘Waardevol Experimenteren’

16.00 Afsluiting en borrel

Aan het einde van de Design Studio

✓ heb jij je eigen experiment bedacht;
✓ kan jij beter omgaan met vernieuwingen;
✓ heb jij meer inzicht in het Design Thinking-proces;
✓ heb jij jouw netwerk uit kunnen breiden; en
✓ weet jij de kracht van experimenteren in te zetten.

Kick5Pitchdag-9806

Aanmelden

Beroepsniveau

Locatie

Hoe kom je bij LE:EN:

OV Vanaf CS neem je bus 8 richting Lunetten. Stap uit bij halte Tolsteeg. LE:EN is gevestigd achter het benzinestation op slechts 2 minuten lopen vanaf de halte.

AUTO Goed bereikbaar vanaf de A2, A12 en A27. LE:EN heeft een eigen parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. LE:EN zit achter de benzinepomp, naast de watertoren. Rij een stukje de Heuveloord op en bij het hek rechts is het parkeerterrein. Omdat we graag rekening houden met de buren van LE:EN, gelieve niet verder de Heuveloord op te rijden.

Design Thinkers in actie

Met Kickstart your Social Impact werken young professionals 4 maanden lang aan een uitdagend en relevant vraagstuk. Dit doen ze aan de hand van de Design Thinking methodiek. Daarmee creëren ze hun eigen speelruimte binnen de organisatie om een probleem volledig te doorgronden en een vernieuwende oplossing te bieden. Experimenteren is een onlosmakelijk deel van dit proces. Lees meer over de Kickstart-projecten en de resultaten.

roc