Hoe kan er door samenwerking de groeiende instroom in de jeugd GGZ verminderd worden?

Wil jij ervaring opdoen in de veranderende samenwerkingsvormen in het sociaal domein? Deze opdracht speelt zich af met als achtergrond de transformatie van de zorg. De gemeente wilt graag betere zorg dichterbij de burger brengen. De instroom van kinderen in de geestelijke gezondheidszorg blijft groeien. De gemeente Ede gaat samen met aanbieders vanuit de GGZ een werkgroep opstarten om na te gaan waar deze groei door wordt veroorzaakt en of dit met een andere aanpak kan worden verminderd.

Met jouw team ga je een onderzoek uitvoeren onder de verschillende stakeholders om het krachtenveld rondom de groeiende instroom binnen de GGZ in kaart brengen en te kijken welke knelpunten in de instroom te ontdekken zijn. In samenwerking met de werkgroep, jeugdhulpaanbieders, huisartsen (en evt. andere betrokken partijen) zal het team nieuwe oplossingen ontwikkelen die de groeiende instroom in de GGZ helpt te verminderen, te kijken wat er voor implementatie nodig is, en deze implementatie ook (ten dele) uit te voeren.

Je maakt in de opdracht kennis met zorgverleners (huisartsen/GGZ), lokale teams, en de betrokken medewerkers van de gemeente. De grote vraag is hoe de samenwerking tussen deze partijen in het sociaal domein op een andere manier vorm gegeven kan worden om instroom in te GGZ te verminderen.

Daarin heb je een paar verschillende rollen:

 • Je spreekt lokaal met verschillende partijen, zoals zorgverleners, medewerkers van de gemeente en lokale teams.
 • Je bent een verbindende factor tussen deze partijen
 • Je ontwikkelt in samenspraak met verschillende betrokken partijen een nieuwe vorm van samenwerking met de GGZ.Locatie Opdracht: Ede

Wie zoeken we?

Deze opdracht is uitdagend omdat er veel gevraagd wordt van je communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast is het een manier om met je neus in de politieke boter te vallen. Dat betekent dat je antennes hebt voor een politieke omgeving en dat je bereid bent deze sensitiviteit in te zetten en verder te ontwikkelen tijdens deze opdracht. Een beetje achtergrondkennis/ -ervaring op het gebied van de zorg en het sociale domein zijn een pré.

kickstartDaarnaast ben je als echte Kickstarter:

 • Communicatief sterk
 • Samenwerker
 • Passioneel over changemaking
 • Op zoek naar praktische oplossingen
 • Persoonlijkheid en motivatie is belangrijker dan ervaring en studieachtergrondWat bieden wij?

Wij begeleiden jou terwijl jij met je team concrete veranderingen opzet in de praktijk. Je krijgt training in communicatie, problem solving, en organisatiepolitiek, terwijl je middenin de dynamiek staat tussen vereniging en leden (bedrijfsleven). Hoe begeleiden we jou?

 1. 5 trainingsdagen, verzorgd door een trainer van de Baak
 2. Persoonlijke loopbaancoaching om uit te vinden wie je bent, wat je wil, en hoe je daar gaat komen
 3. Een teamcoach die on the job begeleidt en persoonlijke feedback geeft

De kans om heel breed te netwerken en jezelf te laten zien, zoals bij de gemeente Ede, GGZ zorgverleners en andere betrokken stakeholders.

Reiskostenvergoeding? Ja

Hoeveel tijd kost deze Job?
12 tot 16 uur gedurende vier maanden.

Dit project loopt van augustus tot december 2015.