Kickstart projectconsultant bij GGD regio Utrecht

Hoe kan de GGD regio Utrecht komen tot een breed gedragen verandering in het planproces waardoor klanten en zorgprofessionals beter ondersteund worden?

Opdrachtgever:
GGD Regio Utrecht

Locatie:
Zeist

Periode:
4 maanden, juli – november 2016

Tijdsbesteding:
16 uur p/w

Aanmelden voor:
24 juni

Intakegesprekken: 
23 – 28 juni

Opdracht

De GGD regio Utrecht wil een team van jong professionals inschakelen om de organisatie van het planproces binnen de jeugdgezondheidszorg te verbeteren. Verbeteringen in het planproces en een verandering in het plansysteem zouden ervoor moeten zorgen dat zowel klanten als zorgprofessionals beter worden ondersteund. Het flexibiliseren van het planproces zou het systeem klantvriendelijker kunnen maken, bijvoorbeeld door mogelijkheden als maatwerk en het zelf inplannen van afspraken. Intern zou het planproces en -systeem moeten zorgen voor een betere aansluiting tussen planners en professionals.

Plannen, ideeën en ambities zijn er – maar hoe kom je tot een breed gedragen verandering van het planproces? Als Kickstart projectconsultant ga je in gesprek met stakeholders en gebruikers van het plansysteem, om te ontdekken wat de wensen, behoeften en beperkingen zijn die zij ervaren met het systeem. Door deze gebruikerservaringen centraal te stellen, kom je tot een nieuwe helicopterview die helpt om samen de eerste stappen te zetten naar een goede implementatie van een nieuw plansysteem.

Wat ga je doen?

Je gaat gedurende vier maanden aan de slag met een uitdagend vraagstuk in een grote zorgorganisatie. Je werkt vanuit de organisatie mee aan het verbeteren van de zorg en dienstverlening. Door workshops, een teamcoach en loopbaancoach kan je je in korte tijd sterk ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Het Kickstart-traject is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt.

Kickstart is echt iets voor jou als:
  • Je de ambitie hebt om een concrete verandering in gang te zetten.
  • Je open staat voor een actiegerichte aanpak van een vraagstuk op niveau.
  • Je de meerwaarde ziet van samenwerken in een multidisciplinair team.
Wat bieden wij jou?

In ruil voor jouw tijd en talent bieden we je:

  • Brainstorm- en trainingsdagen gericht op Design Thinking, om je te begeleiden en belangrijke inzichten te geven op sleutelmomenten in het traject.
  • Een teamcoach die jou en je team ondersteunt, begeleidt en feedback geeft.
  • Een persoonlijke loopbaancoach die je gaat helpen met het uitstippelen van de volgende stap in je carrière.
  • De kans om te leren door te doen: je leert meer over ontwikkelingen in de zorg en nieuwe manieren van werken in een zorgorganisatie.
  • Mogelijkheden om heel breed te netwerken en een organisatie beter te leren kennen.
  • Veel vrijheid en vertrouwen om je te kunnen ontwikkelen; begeleiding en structuur waar je dat nodig hebt.
  • Reiskostenvergoeding
Wie zoeken we?

Voor dit project zoeken we een team van drie hoogopgeleide (HBO of WO) starters. Persoonlijkheid en motivatie vinden we belangrijker dan ervaring en studie-achtergrond. Je hebt in ieder geval affiniteit met de zorg en werkt graag mee aan het verbeteren van de organisatie van zorg. We zoeken een multidisciplinair team en zoeken bij het selecteren van de deelnemers naar mensen met verschillende kennis, eigenschappen en achtergronden. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, buiten de gebaande paden durft te denken en een goede aanvulling bent op de rest van het team.