Uit je comfortzone met Kickstart als coach

Twintiger, enthousiast en werkzoekend; drie eigenschappen die jou beschrijven. Misschien heb je wel een baantje, maar is dat ruim onder je niveau. Vanachter je computer stuur je dagelijks sollicitaties, maar je hebt de ideale jobmatch nog niet gevonden. Herken je jezelf? Kickstart kan jou het juiste zetje geven.

Samen met andere starters ga je vier maanden, twee dagen per week aan de slag met vernieuwingsvraagstukken voor toonaangevende bedrijven. Je ontwikkelt jezelf, bouwt een professioneel netwerk op binnen je vakgebied en brengt jezelf echt in beweging. En bovenop dat alles; het creëert kansen voor betaald werk. Is het niet vanuit je opdrachtgever, dan vloeit het misschien wel voort uit je nieuwe netwerk of ervaringen.

Klein resultaat, grote ambitie
Twee hoogopgeleide dames – Marije en Carine – gingen je een paar maanden geleden voor. Ze stapten uit hun comfort zone en zochten naar een creatieve oplossing voor een ingewikkeld vraagstuk: Wat kan opleidingsinstituut De Baak concreet doen om dichter bij energieneutraliteit in 2020 te komen? De young professionals sprongen in het diepe, gingen vele gesprekken aan en kwamen erachter dat de Baak al heel veel doet op het gebied van duurzaamheid, maar dit nauwelijks uitdraagt. Ze bedachten een mooi idee om hier meer uiting aan te kunnen geven: Ecoreminders.

Ecoreminders zijn stijlvolle, humoristische stickers in de huisstijl van de Baak, die mensen stimuleert duurzaam gedrag te vertonen. Lage kosten, groot bereik en goed afgestemd op de bescheiden cultuur van de Baak. De pakkende geheugensteuntjes werden door opdrachtgever Alex zo enthousiast ontvangen, dat de dames ze verder mochten uitwerken – nu betaald. De Ecoreminders worden op dit moment op de locaties van de Baak én als relatiegeschenk ingezet.

Ben je nieuwsgierig geworden waarom Marije en Carine dit project aangingen? Of wil jij weten waarom Alex van De Baak deze dames een kans gaf? Lees snel verder!Marije Oudshoorn
Studie: Bachelor ontwikkelingsstudies en een master Sociale geografie, haar specialisatie: conflictstudies.

Waarom Kickstart? “Ik wilde eens iets nieuws proeven, iets wat steviger en commerciëler is dan mijn huidige werkervaring bij NGO’s.”

Persoonlijke kick-start: “Ik kwam er achter dat projectmatig werk bij me past. Dus gooi me maar in het diepe en laat mij maar out-of-the-box denken. Dat neem ik mee in mijn verdere loopbaan.”

Trots: “Waar ik trots op ben? Dat we goed hebben aangevoeld waar De Baak naar zocht; we mochten het idee zelfs betaald voortzetten!”Carine Stroet
Studie: Sociale wetenschappen, haar specialisatie: gender en culturele diversiteit.

Waarom Kickstart? “Ik zat al een tijdje in een soort ‘tussenbaan’, een baan onder mijn niveau. Zoals veel jonge mensen wilde ik wat anders, iets wat écht bij me past.”

Persoonlijke kick-start: “Ik werk nu om de huur te kunnen betalen; een baan waar ik geen energie van krijg. Dit traject geeft vertrouwen dat het ook anders kan. Je bent concreet bezig met iets dat wel energie geeft en je talenten aanspreekt.”

En nu? “Na het kickstartproject ben ik opgepept om weer te solliciteren. Ik zoek actief naar een job die niet enkel dient als huuropbrengst. Een baan die past bij wie ik ben en wat ik kan.”


Alex van ’t Hooft
Facilitair manager bij opleidingsinstituut De Baak

“Met het Kickstartproject wilden we een nieuwe kijk op zaken krijgen. Door samen te werken met de talentvolle dames, lieten we professionele starters met een frisse blik bij ons binnenkijken. Met hun kennis, durf en out of the box denken, zijn we tot een prikkelend resultaat gekomen.

Daarnaast wilden we heel graag jonge mensen een kans geven hun talent te ontdekken. Waar je zelf ook weer voordelen van hebt binnen je HR-proces; wie weet scout je dat ene bijzondere talent. Want het zijn niet zomaar werkzoekenden, het zijn hoogopgeleide en begaafde mensen met eigen unieke talenten.”

 

  • Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

    [recaptcha size:compact]