Kickstart brengt innovaties op gang
met projectteams van HBO+ starters

Betere zorg voor minder kosten (in de drukte van alledag)

Met de transformatie van het sociale domein willen we betere jeugdzorg, dichter bij de burger en voor minder kosten. Gemeenten, huisartsen, wijkteams en zorgaanbieders doen hun best, maar de snelheid van veranderingen maakt een goede samenwerking lastig. En door de drukte van alledag is er beperkt gelegenheid om terugkerende vraagstukken goed aan te pakken. Kickstart zet projectteams van starters in op dit soort vraagstukken.

Vraagstukken écht aanpakken

Hoe bevorder je de zelfredzaamheid in het doelgroepenvervoer? Hoe intensiveer je de driehoek informele zorgorganisaties, zorgaanbieders en gemeenten? Hoe maken we burenhulp aantrekkelijker? Met dergelijke vragen kan een Kickstart team aan de slag. Over de grenzen van de betrokken organisaties brengt het team de belangrijkste knelpunten en mogelijkheden in kaart. Om op basis daarvan nieuwe aanpakken te ontwikkelen en in de praktijk te testen.

Ede

Peter de Geus – Beleidsmedewerker (jeugd)zorg

“De Kickstart teams zijn neutraal, zelfsturend en zijn niet gebonden aan vaste werkwijzen en protocollen. Dat leidt tot nieuwe conclusies en vernieuwende aanpakken waar wij goed mee verder kunnen.”

Resultaten:
  • Een frisse blik op de regionale samenwerking in de jeugdzorg
  • Inzicht in de belangrijkste knelpunten binnen het vraagstuk
  • Ontwikkeling en testen van nieuwe aanpakken in de praktijk
  • Een boost kunnen geven aan de loopbaan van deze starters

Kickstart werkt met organisaties zoals:

Organisaties

Stuur mij meer informatie!

 

Naam (verplicht)

Organisatie (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)