Met Kickstart Consultants zetten we teams van 3 young professionals in op de trage vragen binnen grote organisaties. Een verfrissend alternatief voor de traditionele consultancy om tot toekomstbestendige oplossingen te komen.

Trage vragen

Binnen elke organisatie kom je ze tegen: problemen die op de plank blijven liggen waar iedereen direct of indirect last van ondervindt. Je weet dat het beter kan en zou moeten. Niemand is verantwoordelijk voor het probleem, juist omdat er veel verschillende partijen, personen en afdelingen bij zijn betrokken.

Herkenbaar? Dit soort vraagstukken noemen we ook wel trage vragen, omdat er eigenlijk geen snelle antwoorden voor zijn. Met Kickstart Consultants zetten we graag onze tanden in deze taaie trage vragen.

Design Thinking

Als je op dezelfde manier naar een probleem blijft kijken, kun je niet verwachten tot een vernieuwende oplossing te komen. Daarom werken we met Design Thinking: een opkomende en innovatieve manier om vraagstukken te benaderen. De Design Thinking-methodiek zorgt voor nieuwe inzichten en bottom-up oplossingen.

Design Thinking wordt ook wel Human Centered Design genoemd, omdat we de inzichten van de mensen die dagelijks te maken hebben met het probleem centraal stellen. Door alle stakeholders vroeg bij ontwerp-proces te betrekken, komen we tot eigenaarschap en een breed gedragen oplossing.

Team van young professionals

Voor elk vraagstuk stellen we een team van 3 young professionals samen. Afgestudeerd, hoogopgeleid en vaak aan het begin van hun carrière. Vanuit hun onafhankelijke positie kunnen ze met nieuwe ogen kijken naar het vraagstuk en de organisatie. Door onze werkwijze, trainingen en begeleiding komen ze met nieuwe inzichten en verfrissende oplossingen. Geen druk van dagelijkse werkzaamheden, maar écht de tijd om te werken aan een toekomstbestendige oplossing.

Onze Kickstart Consultants worden door een ervaren procesbegeleider opgeleid tot design thinkers. De young professionals krijgen de kans om hun vakkennis uit te breiden met werkervaring als consultant. Zo creëren we een win-win-situatie: zij leren van de uitdaging binnen jouw organisatie; jij profiteert van hun frisse en vernieuwende blik.

Meer informatie & contact

Wil je kennismaken en samen brainstormen over een mogelijk vraagstuk? Neem dan contact met ons op!