• Background Image

  ROC Mondriaan – Talent en alumni

Talent en alumni bij ROC Mondriaan

Hoe kan het ROC Mondriaan het netwerk en talent van hun oud-studenten beter faciliteren en benutten?

Als Kickstarter bij ROC Mondriaan ga je aan de slag met het alumnibeleid voor hun oud-studenten. Met 200 verschillende opleidingen verdeeld over 28 scholen, is ROC Mondriaan de grootste MBO-scholengemeenschap in omgeving Den Haag. De oud-studenten van het ROC vormen samen een interessant netwerk waar nog veel kansen liggen. Daarom is het ROC op zoek naar manieren om het contact met hun oud-studenten beter te faciliteren en benutten.

Op dit moment zijn er vanuit enthousiaste docenten al verschillende initiatieven om het contact met hun oud-studenten te onderhouden. Daarnaast worden talentvolle (oud-)studenten door de verschillende scholen uitgelicht. Tussen deze verschillende initiatieven is echter nog geen bindende factor of gedeeld doel. Een doelmatig en gedeeld alumnibeleid kan voor ROC Mondriaan van betekenis zijn voor hun regionale betrokkenheid of het ontsluiten van mogelijke stageplaatsen voor hun studenten. Hier ga jij als Kickstarter mee helpen!

Als Kickstarter zal je in een driekoppig team het alumnibeleid van ROC Mondriaan gaan onderzoeken en verder ontwikkelen. Hiervoor ga je in gesprek met de verschillende stakeholders om een goed beeld te krijgen van de verschillende perspectieven en initiatieven. Na deze inventarisatie zal je acties gaan opzetten die bijdragen aan het verder ontwikkelen van een goede manier waarop ROC Mondriaan de omgang met hun oud-studenten beter kan faciliteren en benutten. De uitdaging zit enerzijds in het creeëren van een kansrijk alumnibeleid, en anderzijds in het vinden van manieren om dit in te bedden in de organisatie.

Opdrachtgever: ROC Mondriaan

Locatie opdracht: Den Haag

Wie zoeken we?

Voor deze opdracht zoeken we een team van drie hoogopgeleide (HBO of WO) starters. Persoonlijkheid en motivatie vinden we belangrijker dan ervaring en studieachtergrond. We zoeken een multidisciplinair team en zoeken bij het selecteren van de deelnemers naar mensen met verschillende kennis, eigenschappen en achtergronden. Of je een achtergrond hebt in geesteswetenschappen, onderwijs(kunde) of een meer bèta of commerciële hoek maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, affiniteit hebt met MBO-scholieren en -onderwijs en een goede aanvulling bent op de rest van het team.

kickstartKickstart is echt iets voor jou als:

 • Je de ambitie hebt om verandering teweeg te brengen in een organisatie.
 • Je geïnteresseerd bent in sociale innovatie.
 • Je de meerwaarde ziet van samenwerken in een multidisciplinair team.

Wat bieden wij?

In ruil voor jouw tijd en talent bieden we je:

 • Vijf trainingsdagen gericht op sociale innovatie in organisaties, om je te begeleiden en belangrijke inzichten te geven op sleutelmomenten in het traject.
 • Een teamcoach die jou en je team ondersteunt, begeleidt en feedback geeft.
 • Een persoonlijke loopbaancoach die je gaat helpen met het uitstippelen van de volgende stap in je carrière.
 • De kans om heel breed te netwerken en meer te leren over het werken in een organisatie.
 • Een interessant en kansrijk vraagstuk, waardoor jij in vier maanden expert wordt op het gebied van organiseren en beleid binnen een scholengemeenschap.
 • Reiskostenvergoeding

Hoeveel tijd kost dit project?

12 tot 16 uur per week, gedurende vier maanden.

Aanmelding voor deze opdracht is gesloten.