ABN AMRO: Verleiden tot woningverduurzaming

Hoe kan ABN AMRO, samen met groepen 20-30 jarigen, zoals Duurzame Jonge 100, tot duidelijkere strategieën en acties komen om woningbezitters te verleiden hun woning te laten verduurzamen?


Resultaten

De ABN AMRO hypotheekportefeuille is substantieel. Er zou een enorme impact mee gemaakt kunnen worden op het verduurzamen van Nederland. De opdracht voor het Kickstart team luidde daarom: ‘Hoe kunnen we onze klanten verleiden hun woningen te verduurzamen?’ Al snel werd duidelijk dat er onder deze opdracht een tweede vraag schuilging: ‘Hoe laten we medewerkers van de bank zich betrokken voelen bij het Duurzaam Wonen project?’ De Kickstarters stelden daarop de wedervraag: “Als er geen volledige betrokkenheid is, waarom wil de bank haar hypotheekportefeuille dan verduurzamen? Welke motivaties zitten eronder?” Met die vraag is het team langs twintig medewerkers gegaan, verspreid over de verschillende betrokken afdelingen en hiërarchische niveaus. Conclusie en aanbeveling was dat de ABN AMRO een duidelijke, herkenbare identiteit heeft, welke de bank kan inzetten om een authentieke, bankbreed gedragen visie op Duurzaam Wonen te ontwikkelen. In een sessie met de top van de bank heeft het team een eerste aanzet gegeven tot het ontwikkelen van die visie.

Starter en opdrachtgever aan het woord

Stephanie Heckman

Stephanie Heckman, Starter

“Kickstart gaf me de kans mijn eerste stappen te nemen in het bedrijfsleven op een manier waar ik voor vol werd aangezien en een waardevolle bijdrage kon leveren. Onze opdrachtgever heeft ons de vrijheid en het vertrouwen gegund om onze eigen draai er aan te geven en zo echte changemakers te zijn.”

Richard Kooloos

Richard Koolos, Opdrachtgever

“Het team heeft met hun frisse blik, scherpte en doorzettingsvermogen belangrijke stappen gezet in de goede richting. We hadden ook een consultant op onze maatschappelijke vraag kunnen zetten, maar dan hadden we niet zo’n verfrissende oplossingsrichting gekregen. Ik kijk er dus positief op terug.”

Stuur mij meer informatie!

Wil jij ook een kickstart team inzetten om een innovatie bij jouw organisatie op gang te brengen? Dit levert jouw organisatie op:

  • ​Extra capaciteit (800 uur) om een innovatie op gang te brengen
  • Professionele begeleiding van de teams via Kickstart
  • Een frisse blik en creatieve kracht in de organisatie
  • Een wervingstool om aanstormend talent in actie te zien
  • Het geven van een kickstart aan de carrière van deze starters

 

Geïnteresseerd? Vul hier rechts jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam (verplicht)

Organisatie (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)