Gemeente Utrechtse Heuvelrug: Ontvangst beleving

Hoe kan gemeente Utrechtse Heuvelrug met een gezamenlijke entree hun ontvangst verbeteren voor haar bezoekers? De kickstarters mochten in deze opdracht niet alleen advies geven, maar direct gaan experimenteren met andere vormen van ontvangst.

 

Resultaten

Team ontvangstbeleving heeft zich bij gemeente Utrechtse Heuvelrug verdiept in de manier waarop inwoners en gasten van de gemeente verwelkomd worden in het gemeentehuis. Daarvoor hebben zij in de eerste week gesproken met mensen binnen de gemeente, bezoekers om er achter te komen wat het belangrijkste knelpunt is. Dat bleken de vindbaarheid van het gebouw, de parkeergarage en het digitale aanmeldpunt te zijn. Door in contact te komen met experts op het gebied van bewegwijzering in openbare gebouwen en nudging zijn zij op zoek gegaan naar mogelijkheden om gedrag te beïnvloeden. Daardoor konden zij met praktische interventies de binnenkomst bij de gemeente voor iedereen makkelijker maken en er voor zorgen dat inwoners en gasten op een goede manier ontvangen worden.

Kickstarters aan het woord

Wieke Waanders

Wieke Waanders, Starter

“Kickstart heeft mij een letterlijke Kickstart gegeven: tijdens het traject vond ik al een baan! Door de sneltrein van Kickstart heb ik in korte tijd ervaring opgedaan binnen: het werken in een gemeente, projectmatig werken, omgaan met tegengestelde belangen en het samenwerken in een team.”

Sanne Mees

Sanne Mees, Starter

“Kickstart heeft mij de tools gegeven om me verder te kunnen ontwikkelen en mijn krachten te ontdekken. Ik weet wat ik kan en wat ik wil. Het mooiste aan het project was dat we de ontvangstbeleving bij de gemeente daadwerkelijk hebben verbeterd en onze capaciteiten daarbij goed hebben kunnen inzetten.”

Stuur mij meer informatie!

Wil jij ook een kickstart team inzetten om een innovatie bij jouw organisatie op gang te brengen? Dit levert jouw organisatie op:

  • ​Extra capaciteit (800 uur) om een innovatie op gang te brengen
  • Professionele begeleiding van de teams via Kickstart
  • Een frisse blik en creatieve kracht in de organisatie
  • Een wervingstool om aanstormend talent in actie te zien
  • Het geven van een kickstart aan de carrière van deze starters

 
Geïnteresseerd? Vul hier rechts jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam (verplicht)

Organisatie (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)