Gemeente Utrechtse Heuvelrug: Ontwikkeling Stationsgebied

Op de grens van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en gemeente Zeist ligt station Driebergen–Zeist. Het station en het gebied rondom de spoorwegovergang wordt in de komende jaren flink verbouwd. Een van de nieuwe faciliteiten in het stationsgebied is een groot P+R gebouw bij het station. De gemeente Utrechtse Heuvelrug stelt de vraag wat een goede, breed gedragen manier is om het parkeerbeleid in de omgeving van het station vorm te geven en hoe daarop gehandhaafd kan worden.

 

Resultaten

Team stationsgebied heeft gewerkt aan de veranderingen in parkeermogelijkheden rondom stationsgebied Driebergen-Zeist. In de eerste weken hebben zij met medewerkers van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, NS, ProRail, omwonenden en omliggende bedrijven gesproken om te kijken waar de grootste veranderingen op het gebied van parkeren en waar de knelpunten liggen. Vanuit deze inzichten hebben zij twee bewonersavonden gehouden en  verschillende opties verkend voor invoer en handhaving van parkeerbeleid waarin zij rekening gehouden hebben met alle verschillende stakeholders. Zo zorgden zij voor dat er in complexe parkeerproblematiek een hun concrete oplossingen meegenomen gaan worden in het totaalplan van een compleet heringericht stationsgebied.

Opdrachtgever aan het woord

1790455

Sandro Vlug, Clustercoordinator Mobiliteit en Milieu

“Het Kickstart team heeft er voor gezorgd dat in een ingewikkeld krachtenveld van een complex gemeentelijk vraagstuk een grote stap is gezet op het gebied van parkeerbeleid en parkeerhandhaving. Door het organiseren van bewonersavonden is er meer begrip voor elkaars belangen en behoeften. De basis is gelegd waar wij nu op voort kunnen bouwen.”

Stuur mij meer informatie!

Wil jij ook een kickstart team inzetten om een innovatie bij jouw organisatie op gang te brengen? Dit levert jouw organisatie op:

  • ​Extra capaciteit (800 uur) om een innovatie op gang te brengen
  • Professionele begeleiding van de teams via Kickstart
  • Een frisse blik en creatieve kracht in de organisatie
  • Een wervingstool om aanstormend talent in actie te zien
  • Het geven van een kickstart aan de carrière van deze starters

Geïnteresseerd? Vul hier rechts jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam (verplicht)

Organisatie (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)