Gemeente Utrechtse Heuvelrug: Exploitatie groen gas station

Vanuit de duurzaamheidsambities van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft Kickstart de opdracht gekregen de mogelijkheden voor een groengasstation te onderzoeken. Het kickstart-team in gesprek gegaan met andere gemeenten, pomphouders en exploitanten om de eerste stappen te zetten om een groengasstation te realiseren.

Resultaten

Dit team ging op pad met de opdracht om vanuit de duurzaamheidsambities van gemeente Utrechtse Heuvelrug de eerste stappen te zetten een Groen Gas station te realiseren. In de eerste zes weken spraken zij met verschillende medewerkers van de gemeente, ondernemers, pompstationhouders en grote leveranciers van Groen Gas. Daaruit bleek dat het een uitdaging was om vraag en aanbod van Groen Gas op elkaar af te stemmen. Zij zijn op zoek gegaan naar de beste locatie om een groen gas station te realiseren en hebben met een pompstationhouder en een leverancier van Groen Gas een mondelinge overeenkomst bereikt. Ook hebben zij met het wagenpark van de gemeente en ondernemers gesproken over de afname van Groen Gas. Binnen niet al te lange tijd zullen alle formaliteiten rond zijn en de eerste mogelijkheid van het tanken van Groen Gas binnen gemeente Utrechtse Heuvelrug een feit zijn.

Opdrachtgever aan het woord

Jan-Willem Hut: “Dit team heeft onze verwachtingen overtroffen! Ze hebben gesproken met veel verschillende ondernemers, leveranciers en potentiële gebruikers van Groen Gas. Momenteel worden de eerste stappen gezet om in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een Groen Gas station te realiseren.”

Logo_ButtonKan jouw organisatie ook een frisse blik gebruiken? We gaan graag met je in gesprek om te brainstormen over een mogelijk vraagstuk.