Kickstart Projectmedewerker Verkeersveiligheid en fietsverlichting bij Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Hoe kan vanuit IenM het gebruik van fietsverlichting in de nacht onder studenten in Utrecht worden vergroot?

Uit onderzoek blijkt slechts 30% van de jongeren ‘s nachts fietsverlichting te gebruiken. Er zijn verschillende initiatieven vanuit maatschappelijke instellingen zoals de BOVAG, de Fietsersbond en gemeenten om het gebruik van fietsverlichting te vergroten. Een voorbeeld van zo’n initiatief is de verkoop van ledlampjes in snoepautomaten bij fietsenstallingen. Toch neemt het gebruik van fietsverlichting in de nachtelijke uren onvoldoende toe. Daar ga jij als Kickstarter mee aan de slag!  

Als Kickstarter bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek je nieuwe manieren om het gebruik van fietsverlichting onder studenten in Utrecht te verbeteren. Dit doe je door met de doelgroep in gesprek te gaan, daarmee sla je een brug tussen het ministerie en de studenten. Voor deze doelgroep zal je een interventie ontwerpen in samenwerking met het ministerie.

Je werkt vier maanden lang aan een uitdagend en concreet vraagstuk, in een veld waar verschillende instellingen samen en naast elkaar werken. Door een training, teamcoach en loopbaancoach kan je je in korte tijd sterk ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Het Kickstart-programma is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt.

Wie zoeken we?

Voor deze opdracht zoeken we een team van drie hoogopgeleide (HBO of WO) starters. Persoonlijkheid en motivatie vinden we belangrijker dan ervaring en studie-achtergrond. We zoeken een multidisciplinair team en zoeken bij het selecteren van de deelnemers naar mensen met verschillende kennis, eigenschappen en achtergronden. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, buiten de gebaande paden durft te denken en een goede aanvulling bent op de rest van het team.

Kickstart is echt iets voor jou als:
  • Je de ambitie hebt om een concrete verandering in gang te zetten.
  • Je open staat voor een actiegerichte aanpak van een vraagstuk op niveau.
  • Je de meerwaarde ziet van samenwerken in een multidisciplinair team.
Wat bieden wij jou?

In ruil voor jouw tijd en talent bieden we je:

  • Vijf brainstorm- en trainingsdagen gericht op Design Thinking, om je te begeleiden en belangrijke inzichten te geven op sleutelmomenten in het traject.
  • Een teamcoach die jou en je team ondersteunt, begeleidt en feedback geeft.
  • Een persoonlijke loopbaancoach die je gaat helpen met het uitstippelen van de volgende stap in je carrière.
  • De kans om heel breed te netwerken en meer te leren over het werken in een organisatie.
  • Een interessant vraagstuk, waardoor jij in vier maanden expert wordt op het gebied van verkeersveiligheid en gedragsverandering.
  • Veel vrijheid en vertrouwen om je te kunnen ontwikkelen; begeleiding en structuur waar je dat nodig hebt.
  • Reiskostenvergoeding
Aanmelden voor dit project is niet meer mogelijk.

Opdrachtgever:
Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Locatie:
Den Haag, Utrecht

Periode:
4 maanden, maart – juli 2016

Tijdsbesteding:
12-16 uur per week