Kickstart Projectmedewerker projectlandschap jeugdwerkloosheid bij de Gemeente Rotterdam

Hoe kan de Gemeente Rotterdam een volledig, effectief en efficiënt totaaloverzicht ontwikkelen
van de projecten en initiatieven in het bestrijden van jeugdwerkloosheid?

De Gemeente Rotterdam ondersteunt veel initiatieven en trajecten om jongeren zonder startkwalificatie te helpen en begeleiden. Jongerencoaches matchen de behoefte en vraag van de jongeren aan de initiatieven en trajecten die er beschikbaar zijn. Er is echter geen volledig beeld van de beschikbare projecten om aan jongeren aan te bieden. Hierdoor hebben jongerencoaches moeite om een passend traject te selecteren en kan de gemeente beperkt sturen op effectiviteit en efficiëntie. Daar ga jij als Kickstarter verandering in brengen!

Als Kickstarter bij gemeente Rotterdam zoek je naar manieren om een totaaloverzicht van de beschikbare projecten te creëren. Je bent als een spin in het web tussen de gemeente, de jongerencoaches en het projectenlandschap. In vier maanden tijd leggen jullie de basis voor een beter web. Met een effectief totaaloverzicht kan niet alleen de gemeente beter sturen op bestaande projecten, maar jongerencoaches ook beter passende oplossingen vinden om jongeren te ondersteunen.

Je werkt vier maanden lang aan een interessant vraagstuk in een team van drie Kickstarters. Door een training, teamcoach en loopbaancoach kan je je in korte tijd sterk ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Het geeft je de unieke mogelijkheid om achter de schermen te kijken van een grote gemeente in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. Het Kickstart-programma is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt.

Wie zoeken we?

Voor deze opdracht zoeken we een team van drie hoogopgeleide (HBO of WO) starters uit Rotterdam. Persoonlijkheid en motivatie vinden we belangrijker dan ervaring en studie-achtergrond. We zoeken een multidisciplinair team en zoeken bij het selecteren van de deelnemers naar mensen met verschillende kennis, eigenschappen en achtergronden. Het maakt dus niet uit of je een achtergrond hebt in de sociale wetenschappen, maatschappelijke dienstverlening of iets anders. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, buiten de gebaande paden durft te denken en een goede aanvulling bent op de rest van het team.

Kickstart is echt iets voor jou als:
 • Je de ambitie hebt om een concrete verandering in gang te zetten.
 • Je open staat voor een actiegerichte aanpak van een vraagstuk op niveau.
 • Je de meerwaarde ziet van samenwerken in een multidisciplinair team.
Wat bieden wij jou?

In ruil voor jouw tijd en talent bieden we je:

 • Een kickstart aan je carrière!
  • Vijf brainstorm- en trainingsdagen gericht op Design Thinking, om je te begeleiden en belangrijke inzichten te geven op sleutelmomenten in het traject.
  • Een teamcoach die jou en je team ondersteunt, begeleidt en feedback geeft.
  • Vier gesprekken met een persoonlijke loopbaancoach die je gaat helpen met het uitstippelen van de volgende stap in je carrière.
  • Kansen om heel breed te netwerken en meer te leren over het werken in een grote Gemeente.
  • Veel vrijheid en vertrouwen om jezelf te kunnen ontwikkelen; begeleiding en structuur waar je dat nodig hebt.
Aanmelden voor dit project is niet meer mogelijk.

Opdrachtgever:
Gemeente Rotterdam

Locatie:
Rotterdam

Periode:
4 maanden, maart – juli 2016

Tijdsbesteding:
12-16 uur per week