Kickstart Projectmedewerker Jeugdgezondheidszorg
voor generatie Y bij Rivas

Hoe kan de jeugdgezondheidszorg van Rivas de aansluiting houden bij de snel
veranderende leefwereld van de nieuwe Y-generatie ouders?

Bijna alle ouders komen graag op het consultatiebureau. Zal dit in een wereld van digitalisering en informatisering ook zo blijven? Hoe kunnen zorgprofessionals meebewegen met de leefwereld van een nieuwe generatie jonge ouders? Daar ga jij als Kickstarter mee aan de slag!

Als Kickstarter bij Rivas ga je in gesprek met zowel de jonge ouders als zorgprofessionals. Een nieuwe generatie ouders vraagt aanpassing in de omgang met cliënten en manier van werken voor professionals in de jeugdgezondheidszorg. Rivas wil enerzijds een actuele voorspelling van de behoeften van de jongste generatie ouders, en anderzijds een plan om ook in de nabije toekomst een aantrekkelijke partner te blijven voor ouders en jeugdigen op het gebied van opvoeden en opgroeien.

Je werkt vier maanden lang aan een interessant vraagstuk in een team van drie Kickstarters. Door een training, teamcoach en loopbaancoach kan je je in korte tijd sterk ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Het Kickstart-programma is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt.

Wie zoeken we?

Voor deze opdracht zoeken we een team van drie hoogopgeleide (HBO of WO) starters. Persoonlijkheid en motivatie vinden we belangrijker dan ervaring en studie-achtergrond. We zoeken een multidisciplinair team en zoeken bij het selecteren van de deelnemers naar mensen met verschillende kennis, eigenschappen en achtergronden. Het maakt dus niet uit of je een achtergrond hebt in de zorg of iets anders. Ook voor mensen met een achtergrond en interesse in sociale wetenschappen, organisatiepsychologie en verandermanagement is deze opdracht interessant. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, buiten de gebaande paden durft te denken en een goede aanvulling bent op de rest van het team.

Kickstart is echt iets voor jou als:
 • Je de ambitie hebt om een concrete verandering in gang te zetten.
 • Je open staat voor een actiegerichte aanpak van een vraagstuk op niveau.
 • Je de meerwaarde ziet van samenwerken in een multidisciplinair team.
Wat bieden wij jou?

In ruil voor jouw tijd en talent bieden we je:

 • Een kickstart aan je carrière!
 • Vijf brainstorm- en trainingsdagen gericht op Design Thinking, om je te begeleiden en belangrijke inzichten te geven op sleutelmomenten in het traject.
 • Een teamcoach die jou en je team ondersteunt, begeleidt en feedback geeft.
 • Een persoonlijke loopbaancoach die je gaat helpen met het uitstippelen van de volgende stap in je carrière.
 • De kans om heel breed te netwerken en meer te leren over het werken in een organisatie.
 • Een interessant vraagstuk, waardoor jij in vier maanden expert wordt op het gebied van veranderende zorgbehoeftes binnen de jeugdgezondheidszorg.
 • Veel vrijheid en vertrouwen om jezelf te kunnen ontwikkelen; begeleiding en structuur waar je dat nodig hebt.
 • Reiskostenvergoeding
Aanmelden voor dit project is niet meer mogelijk.

Opdrachtgever:
Rivas Zorggroep

Locatie:
Gorinchem

Periode:
4 maanden, maart – juli 2016

Tijdsbesteding:
12-16 uur per week