Kickstart projectconsultant bij PGOsupport

Hoe wil Generatie Y haar maatschappelijke bijdrage leveren?
Het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Aanmelding voor dit project is gesloten.

Opdrachtgever:
PGOsupport

Locatie:
Utrecht

Periode:
4 maanden, november 2016 – maart 2017

Tijdsbesteding:
16 uur p/w

Aanmelden voor:
24 oktober

Intakegesprekken: 
18 oktober – 2 november

PGOsupport is een onafhankelijke adviesorganisatie voor cliëntenverenigingen. Deze organisaties variëren van groot (een half miljoen leden) tot heel klein (een paar honderd leden). Kerntaken van deze verenigingen zijn belangenbehartiging, lotgenotencontact faciliteren en informatievoorziening. Vroeger was het doen van vrijwilligerswerk voor een patiënten- en gehandicaptenvereniging gangbaar. Nu worstelen veel verenigingen met vergrijzing. Om dit collectieve probleem aan te pakken zijn ze op zoek naar nieuwe oplossingen en frisse denkwijzen. Vragen die daarbij centraal staan zijn: Hoe ziet de vereniging van de toekomst eruit? Wie is de vrijwilliger van de toekomst?

 Als Kickstart projectconsultant maak je inzichtelijk waar jongeren behoefte aan hebben om vrijwilligerswerk te doen. Wat zijn de randvoorwaarden waaronder jongeren zich willen verbinden? Hoe ziet de jonge vrijwilliger van tegenwoordig eruit? Om de antwoorden hierop te vinden ga je allereerst in gesprek met vele jonge mensen. Vervolgens ontwikkel je met de betrokken partijen een interventie om jongeren en patiënten- en gehandicaptenverenigingen dichter bij elkaar te brengen.

Wat ga je doen?

Gedurende vier maanden ga je voor twee dagen per week in een team van drie aan de slag met dit uitdagende vraagstuk. Je leert werken en denken als een Kickstart Consultant. Verkennen, analyseren, interventie opzetten én in gang zetten. In ruil voor jouw tijd en talent begeleiden we je via workshops, teamcoaching en loopbaancoaching om hier voor jezelf en de organisatie het maximale uit te halen. Het Kickstart-traject staat voor vier maanden persoonlijke ontwikkeling en samenwerken naar een oplossing die impact maakt.

Kickstart is echt iets voor jou als:
  • Je de ambitie hebt om een concrete verandering in gang te zetten.
  • Je open staat voor een actiegerichte aanpak van een vraagstuk op niveau.
  • Je de meerwaarde ziet van samenwerken in een multidisciplinair team.
Wat bieden wij jou?

In ruil voor jouw tijd en talent bieden we je:

  • Brainstorm- en trainingsdagen gericht op Design Thinking, om je te begeleiden en belangrijke inzichten te geven op sleutelmomenten in het traject.
  • Een teamcoach die jou en je team ondersteunt, begeleidt en feedback geeft.
  • Een persoonlijke loopbaancoach die je gaat helpen met het uitstippelen van de volgende stap in je carrière.
  • De kans om te leren door te doen: je leert meer over ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector en innoveren binnen patiëntenorganisaties.
  • Mogelijkheden om heel breed te netwerken en een organisatie beter te leren kennen.
  • Veel vrijheid en vertrouwen om je te kunnen ontwikkelen; begeleiding en structuur waar je dat nodig hebt.
  • Reiskostenvergoeding
Wie zoeken we?

Voor dit project zoeken we een team van drie hoogopgeleide (HBO of WO) young professionals. Persoonlijkheid en motivatie vinden we belangrijker dan ervaring en studie-achtergrond. Je hebt in ieder geval affiniteit met de zorg en bent geïnteresseerd om meer te leren over het vak van (Kickstart) consultant. We zoeken een multidisciplinair team. Daarom letten we bij het selecteren van teamleden op kennis, eigenschappen en achtergronden die elkaar aanvullen. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, creatief durft te denken en goed aansluit op de rest van het team.

Aanmelding voor dit project is gesloten