Project Ontwikkelingsgericht Werken in de Zorg bij Careander

Hoe kunnen zorgverleners de talenten en ambities van cliënten helpen ontwikkelen?

Aanmelding voor dit project is gesloten!

Houd de projectpagina in de gaten voor toekomstige projecten of vul alvast het interesseformulier in.

De opdracht

Hoe zet je als zorgverlener je cliënt centraal? Hoe kan je de krachten en aspiraties van mensen met een beperking naar boven halen en ontwikkelen? Een team van Kickstarters gaat met deze vragen aan de slag in opdracht van Careander. Met behulp van Design Thinking gaat het team onderzoeken, nieuwe inzichten ophalen en verbindingen leggen, zodat Careander nog meer cliënt- en ontwikkelingsgericht kan werken.

Inzicht in de ontwikkelbehoeften van cliënten

Het Kickstart-team onderzoekt wat Careander nodig heeft om in de toekomst meer ontwikkelingsgericht te gaan werken. Inzicht krijgen in de (ontwikkel)behoeften van mensen met een beperking is daarbij de eerste stap. Het doel is om nog beter recht te kunnen doen aan de ontwikkelkansen van mensen met een beperking en zodoende hun participatie in de maatschappij te vergroten.

Careander logo

Ontwikkeling van de juiste mindset

Careander stimuleert voortdurende ontwikkeling, zodat cliënten het leven leiden dat past bij hun talenten en ambities. Om dit te continueren, is het van belang dat medewerkers zelf de (ontwikkel)behoeften van cliënten helder in kaart kunnen brengen. Dit vraagt om de juiste mindset van de medewerkers; de mindset die ervoor zorgt dat medewerkers handelen vanuit de ontwikkeling van mensen met een beperking, en dat ze focussen op de mogelijkheden van hun cliënten in plaats van de beperkingen. Het Kickstart-team draagt met dit project bij aan de ontwikkeling van die mindset.

Over Careander

Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Zij ondersteunen bij het wonen, bij de dagbesteding of werken of bij het invullen van de vrije tijd. Careander heeft het Beste Werkgevers keurmerk toegekend gekregen.

Werklocatie
Harderwijk

Periode
februari 2018 – juni 2018

Tijdsbesteding
16 uur per week

De Kickstarters

Careander Hanna Noorlandt

Cultureel Antroploog | Luisteren en begrijpen | Passie voor verbinden van mensen,verzamelen van verhalen | Betrokken | Leergierig | Oplossingsgericht | Houdt van reizen, koken ,culturen

Careander Pola Riabokon

Haptotherapie & Oefentherapie Cesar | Theater & Zorg | Behulpzaam & Gevoelig | Kwetsbaar & Veilig | Fotografie & Dichten | Mens & Natuurgericht kijken

Careander Nicole Ranzijn

HR Professional | Denkt in mogelijkheden en werkt graag gezamenlijk aan oplossingen | verbindend, creatief en nieuwsgierig | Houdt van geschiedenis, musea en concerten

Het Kickstart-traject

Gedurende vier maanden werk jij aan een uitdagend vraagstuk en volg je een ontwikkelingstraject. Kickstart hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom volg je kosteloos innovatietraining, teamcoaching en loopbaancoaching om jezelf op verschillende dimensies te ontwikkelen. Het Kickstart-traject is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht werken: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt. Na het traject ontvang jij € 600 ter vergoeding voor jouw tijd en inzet.

Lees meer over het Kickstart-traject>>

Aanmelden voor het Kickstart-traject>>

Persoonlijke ontwikkeling bij Kickstart
Word ook Kickstarter!

Aanmelding voor dit project is gesloten, maar houd de projectpagina in de gaten voor toekomstige projecten of vul alvast het interesseformulier in.