Project Eigenaarschap Hoogheemraadschap Delfland

De opdracht

Het Hoogheemraadschap van Delfland is verantwoordelijk voor het waterbeheer en de waterkwaliteit in de regio Delfland. De organisatie stimuleert een goede samenwerking tussen het waterschap, de inwoners en lokale partners. Ook vind het Hoogheemraadschap het belangrijk dat hun medewerkers de ruimte krijgen om hun eigen plannen uit te voeren. Het Kickstart-team zoekt uit hoe het Hoogheemraadschap hun medewerkers kan ondersteunen in het aangaan van samenwerkingsverbanden en het gevoel van eigenaarschap kan vergroten.

Een waterbewuste maatschappij

Het Hoogheemraadschap van Delfland vervult een maatschappelijke functie en om deze belangrijke functie blijvend goed te vervullen, wil de waterschap de aansluiting bij de maatschappij vergroten. Het Hoogheemraadschap van Delfland gelooft in een waterbewuste maatschappij waarin burgers en lokale partijen betrokken zijn bij initiatieven. Met een hoge mate van betrokkenheid kan vervolgens beter de waterkwaliteit hoog gehouden worden, ingespeeld worden op klimaatveranderingen en waterveiligheid aangeboden worden aan inwoners.

Eigenaarschap vergroten

De medewerkers van het Hoogheemraadschap spelen een grote rol in de aansluiting bij de maatschappij, omdat zij dicht bij de inwoners, partners en belangenorganisaties staan. De medewerkers zijn degenen die de samenwerkingen met lokale partners en andere belanghebbenden aangaan. Om de medewerkers van het Hoogheemraadschap hierin te stimuleren, wordt het gevoel van eigenaarschap onder de medewerkers aangemoedigd. De Kickstarters krijgen de opdracht om eigenaarschap binnen de organisatie te vergroten.

De Kickstarters

Samir Negash

Samir Negash

Sanne van der Wal

Sanne van der Wal

Dion van Rheenen

Analytische Socioloog | Organisaties & Processen | Cultuur & Verandering | Bewustzijn & Compassie | Groen, Duurzaam & Welzijn | Reizen, Lezen, Luisteren & Sporten.

Word ook Kickstarter!

Aanmelding voor dit project is helaas gesloten, maar wees niet getreurd want elk kwartaal starten wij met nieuwe projecten. Wil jij het als eerste weten wanneer wij weer nieuwe projecten hebben? Meld je aan en wij houden jou op de hoogte.

Het Kickstart-traject

Gedurende vier maanden werk jij aan een uitdagend vraagstuk en volg je een ontwikkelingstraject. Na het traject ontvang jij € 600 ter vergoeding voor jouw tijd en inzet. Daarnaast volg jij kosteloos innovatietraining, teamcoaching en loopbaancoaching om jezelf op verschillende dimensies te ontwikkelen. Het Kickstart-traject is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht werken: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt. Lees meer over het Kickstart-traject>>

Als Kickstarter:
  • ben jij hoogopgeleid (HBO+);
  • werk jij in een team van drie Kickstarters;
  • ga jij een concrete verandering in gang zetten;
  • maak jij kennis met Agile werkmethodieken zoals Design Thinking;
  • ontwikkel jij jezelf op persoonlijk en professioneel vlak;
  • vind jij plezier en betekenis in werk belangrijk.
Logo_ButtonKan jouw organisatie ook een frisse blik gebruiken? We gaan graag met je in gesprek om te brainstormen over een mogelijk vraagstuk.