Project Sociaal Ondernemen bij gemeente Ede

Hoe kan de gemeente Ede sociaal ondernemers beter faciliteren?

Aanmelding voor dit project is gesloten!

Houd de projectpagina in de gaten voor toekomstige projecten of vul alvast het interesseformulier in.

De opdracht

De gemeente Ede wil goed voor haar sociaal ondernemers zorgen. Daarom willen ze een Kickstart-team laten onderzoeken hoe de gemeente Ede haar sociaal ondernemers beter kan faciliteren. Als Kickstarter zoek je uit op welke manier de gemeente de sociaal ondernemers kan ondersteunen. Help jij de sociaal ondernemers hun maatschappelijke meerwaarde vergroten?

In kaart brengen van sociaal ondernemers

De eerste uitdaging bij dit project is het in kaart brengen van de huidige sociale ondernemingen in de gemeente Ede. We weten dat veel sociale ondernemingen gericht zijn op duurzaamheid, maar welke type sociale ondernemingen zijn er nog meer in Ede? Instanties zoals het WerkgeversServicepunt en de  Marktbalie kunnen het Kickstart-team in contact brengen met enkele sociaal ondernemers. Het is echter geheel aan jou om meer ondernemers te bereiken en een volledig beeld te krijgen van het sociaal ondernemerschap in de gemeente. Deze inventarisatie moet onder andere duidelijk maken welke sociale ondernemingen er zijn en in welke categorieën ze vallen.

logo gemeente ede
Kickstarters in actie

Wat zijn drijfveren en behoeften van sociaal ondernemers

Naast het in kaart brengen van het huidige landschap van sociale ondernemingen, achterhalen de Kickstarters wat de drijfveren en behoeften zijn van de sociaal ondernemers. Tevens kan het waardevol zijn om mensen te spreken die ambitie hebben om een sociale onderneming op te starten. Wat houdt hen tegen? Hoe kan de gemeente een steun in de rug zijn voor deze groep potentiële sociaal ondernemers? Als Kickstarter schrijf je niet alleen een rapport met aanbevelingen. Je gaat middels een experiment je interventie testen en verfijnen. Jouw ideeën worden in de praktijk gebracht!

Gedurende het Kickstartproject wordt nauw contact gehouden met de projectleider Sociaal Ondernemen van de gemeente Ede. Het Kickstart-team krijgt een werkplek bij de gemeente Ede.

De Kickstarters

Ede Jacqueline Vrancken

Sociaal wetenschapper I internationale ontwikkeling I interesse in sociaal ondernemerschap I analytisch & praktisch I inlevingsvermogen I realistische optimist I wereldreiziger

Ede Joeri Buitink

Organisatiewetenschapper | maatschappelijk betrokken | (wetenschappelijk) onderzoek toepasbaar maken | lef, gedreven, nieuwsgierig en analytisch | triathlon

Ede Simone Koopman

Simone Koopman

Enthousiaste denk- en doener | Altijd zoekende naar: uitdagingen, creativiteit en persoonlijke visies | Liefde voor: schrijven, reizen, het ontdekken an sich & kruiswoordpuzzels

Het Kickstart-traject

Gedurende vier maanden werk jij aan een uitdagend vraagstuk en volg je een ontwikkelingstraject. Kickstart hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom volg je kosteloos innovatietraining, teamcoaching en loopbaancoaching om jezelf op verschillende dimensies te ontwikkelen. Het Kickstart-traject is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht werken: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt. Na het traject ontvang jij € 600 ter vergoeding voor jouw tijd en inzet.

Lees meer over het Kickstart-traject>>

Persoonlijke ontwikkeling bij Kickstart
Word ook Kickstarter!

Aanmelding voor dit project is gesloten, maar houd de projectpagina in de gaten voor toekomstige projecten of vul alvast het interesseformulier in.