kickstart team

Project Teamoverstijgend Denken bij Archipel Zorggroep

Medewerker in de regie

Hoe vergroten we het teamoverstijgend denken door medewerkers, zodat teams van elkaar kunnen leren?

Archipel logo

De Opdracht

Bij Archipel draait het om het welzijn en de regie van de cliënt. De regie van de medewerker staat in verband met het welzijn en de regie van de cliënt, én ze kunnen elkaar zelfs versterken. Een medewerker in regie is daarom niet alleen van belang voor Archipel, maar ook voor de cliënt.

Er is gevonden dat er soortgelijke thema’s spelen op alle zorglocaties van Archipel. Daarom is het mogelijk dat teams van verschillende locaties van elkaar leren, in plaats van dat elk team constant het wiel opnieuw uitvindt. Teams kunnen elkaar ongetwijfeld verder helpen als ze verder kijken dan hun eigen ‘eilandje’. Het doel van dit project is om een begin te maken met het doorbreken van de eilandjescultuur en het teamoverstijgend denken te vergroten. Daarnaast geven we de medewerkers handvatten om regie te nemen op teamoverstijgende thema’s. De Kickstarters zorgen ervoor dat de medewerkers in actiestand komen en regie nemen op het oplossen van deze thema’s.

Dit project wordt op twee zorglocaties uitgevoerd. De inzichten en bevindingen van dit project worden opgeschaald naar de andere locaties van Archipel, zodat het ingebed wordt in de organisatie.

Eigen zinnige regie

Dit project is ontstaan vanuit het programma ‘Eigen zinnige regie’. Archipel onderzoekt al hoe elk zorgteam goed ondersteund kan worden. Een passende ondersteuning kan de teams de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen. Het is belangrijk dat de medewerker deze ruimte ziet en neemt om uit de waan van de dag te ontstijgen en naar de toekomst te kijken. Op die manier kan de versterkende werking richting de regie van de cliënt verzekerd worden. Dit is echter niet vanzelfsprekend. De evaluatie van Kickstart biedt input voor de strategische beleidsplannen van Archipel.

Team Kickstarters Capgemini

Werklocatie
Eindhoven

Periode
14 september 2018 – 1 februari 2019

Tijdsbesteding
16 uur per week

Het Kickstart-traject

Gedurende vier maanden werk jij aan een uitdagend vraagstuk en volg je een ontwikkelingstraject. Kickstart hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom volg je kosteloos innovatietraining, teamcoaching en loopbaancoaching om jezelf op verschillende dimensies te ontwikkelen. Het Kickstart-traject is een combinatie van onderzoekend, verbindend en actiegericht werken: in vier maanden Kickstart werk je toe naar een oplossing waarmee je impact maakt. Na het traject ontvang jij € 600 ter vergoeding voor jouw tijd en inzet.

Lees meer over het Kickstart-traject>>

Als Kickstarter:
  • ben je HBO+ opgeleid;
  • werk je in een team van drie Kickstarters;
  • ga je een concrete verandering in gang zetten;
  • word je getraind in Agile werkmethodieken, zoals Design Thinking;
  • ontwikkel je jezelf op persoonlijk en professioneel vlak;
  • vergroot je jouw netwerk privé en zakelijk;
  • vind je plezier en betekenis in werk belangrijk.

Aanmelden

Dit project is gestart; aanmelden is niet meer mogelijk. Ben je geïnteresseerd in deelname aan een volgend Kickstart-project? Meld je dan aan voor een oriënterend gesprek via het aanmeldformulier.