Projecten en resultaten

Een Kickstart team van young professionals werkt 4 maanden lang aan een vraagstuk. Van inventarisatie tot implementatie. Dit doen we bij organisaties o.a. in de zorg, het onderwijs en de overheid. Hier vind je een greep uit de voltooide projecten.

gemeente rotterdam logo
Jeugdwerkloosheid bij gemeente Rotterdam

Er zijn binnen de Gemeente Rotterdam veel trajecten en initiatieven om jeugdwerkloosheid te bestrijden. Een goed overzicht van de mogelijkheden ontbreekt. Hierdoor hebben jongerencoaches moeite om een passend traject te selecteren en kan de gemeente beperkt sturen op effectiviteit en efficiëntie. De Kickstarters gingen in gesprek met stakeholders en zetten de eerste stappen naar een oplossing.

ROC mondriaan
Financiële zelfredzaamheid van MBO studenten

Het ROC Mondriaan is op zoek naar manieren om de financiële weerbaarheid van haar studenten te vergroten. Het ROC merkt namelijk, bijvoorbeeld doordat sommige leerlingen hun schoolgeld niet betalen, dat een aantal leerlingen met financiële problemen kampt. Het ROC Mondriaan heeft een Kickstart-team ingeschakeld om oplossingen te bedenken voor deze problematiek.

Platform voor menswaardige particuliere schoonmaak

Vebego is als serviceorganisatie een van de grootste werkgevers en familiebedrijven in Nederland. Mensgericht organiseren, innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Vebego wil een online platform ontwikkelen om schoonmakers te verbinden aan de particuliere markt. De uitdaging waar Vebego een Kickstart-team voor heeft ingeschakeld, is het vinden van een manier waarop dit platform op een kwalitatieve en menswaardige manier kan worden opgezet.

Exploitatie groen gasstation

Vanuit de duurzaamheidsambities van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft Kickstart de opdracht gekregen de mogelijkheden voor een groengasstation te onderzoeken. Het kickstart-team in gesprek gegaan met andere gemeenten, pomphouders en exploitanten om de eerste stappen te zetten om een groengasstation te realiseren.

Samenwerking voor een toekomstbestendig landschap

In het kader van het grote MIRT-onderzoek (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) wordt er op de thema’s economie, bereikbaarheid en landschap een grondige probleemanalyse uitgevoerd. Voor een toekomstbestendig landschap wil het IenM de belangrijkste stakeholders betrekken. Een team van kickstart is op zoek gegaan naar manieren om de overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties te betrekken bij de ontwikkeling van de regio.

Verleiden tot woningverduurzaming

De hypotheekportefeuille van ABN AMRO is substantieel. Er zou een enorme impact mee gemaakt kunnen worden op het verduurzamen van Nederland. Hoe kan de bank hun klanten verleiden en motiveren om hun woning te verduurzamen? Daar is een team van Kickstart your Social Impact mee aan de slag gegaan.

capgemini-logo
Vitaliteitsmanagement van medewerkers

Voor ambitieuze medewerkers staat vitaliteit niet altijd op de eerste plaats. Een team kickstarters is op zoek gegaan naar de voorwaarden voor een klimaat waarin medewerkers van Capgemini intrinsiek gemotiveerd zijn te zorgen voor hun eigen vitaliteit.

Kennisdeling met leden

Zorgbrancheorganisatie ActiZ kent een grote diversiteit aan leden: van grote tot kleinere organisaties met verschillende specialismen. ActiZ heeft een team van Kickstart ingeschakeld om te onderzoeken hoe kennisdeling kan worden ingezet in het contact met de leden, en welke behoeftes er bestaan binnen de verschillende organisaties.

logo gemeente ede
Decentralisatie en geestelijke gezondheidszorg

Decentralisatie van de geestelijke gezondheidszorg naar gemeenten zorgt voor nieuwe uitdagingen. De Gemeente Ede heeft een team van Kickstart ingeschakeld om oplossingen en samenwerkingen te onderzoeken om efficiënter om te gaan met de grotere instroom binnen de jeugd-GGZ.

Kan jouw organisatie ook een frisse blik gebruiken? We gaan graag met je in gesprek om te brainstormen over een mogelijk vraagstuk.