Een échte verandering handen en voeten geven in een organisatie

Tijdens een Kickstart opdracht ga je geen rapporten schrijven. Als het goed is, kan je dat al wel na het moeten schrijven van talloze papers en lange scripties periodes. Wij dagen je uit om niet te beschrijven wat er moet gebeuren, maar om dit zelf te gaan doen. Om dus echt een vernieuwing in gang te zetten die ook nadat je klaar bent bij Kickstart doorgaat. Wij ondersteunen je daarin via een sociale innovatie training.

Opzet Sociale Innovatie Training

De sociale innovatie training bestaat uit 5 trainingsdagen:

Kick off: Kennismaking met je team, de teamcoach en de opdrachtgever, leren werken volgens de Design Thinking Methodiek, Workshop gespreksvaardigheden
Reframing: Herformuleren van de vraag van je opdrachtgever op basis van alle inzichten die je vergaard hebt, brainstormen om te nieuwe ideen te komen en dit presenteren aan je opdrachtgever
Politiek in Organisaties & Focus: Omgaan met politiek in organisaties, hoe je ruimte en draagvlak voor jouw innovatie creëert. En een workshop om scherpe doelen te stellen wat je bereikt wil hebben aan het einde van het traject (focus)
Reflecteren & Presenteren: Terugkijken naar wat Kickstart je heeft opgeleverd en voorbereiden op een knallende pitch tijdens de Pitchdag
Kickstart Pitchdag: Presenteren en overdragen van de resultaten aan de opdrachtgever en andere stakeholders

Design Thinking Methodiek

Tijdens Kickstart werken we met Design Thinking. Een manier van denken om tot nieuwe oplossingen voor complexe vraagstukken te komen. En om deze oplossingen gelijk al te testen in de praktijk om te zien of het werkt. Kernwoorden van Design Thinking zijn: mensgericht, experimenteel, samenwerken en optimisme.

Hoe dit er in het Kickstart traject uit ziet is dat je begint met het verkennen van de vraag van je opdrachtgever. In 6 weken tijd ga je diverse spelers spreken die wat met het vraagstuk te maken hebben. Je leert vanuit hun perspectief waar de complexiteit van het vraagstuk in zit. Dat betekent dus dat je de boer op moet en vele interessante mensen zult gaan spreken. Goed voor je netwerk! In die 6 weken word je expert op het vraagstuk en ga je er waarschijnlijk achter komen wat er nodig is om een echte verandering in gang te kunnen zetten. Dit leg je voor aan je opdrachtgever. Met zijn/haar akkoord heb je 10 weken de tijd om dit voor elkaar te krijgen. Het resultaat presenteer je op de Kickstart Pitchdag.

Ervaringen Sociale Innovatie Training

“Ik vond er geen reet aan… Grapje, heel leuk en leerzaam! Inhoudelijk erg sterk en inspirerend.”

“De trainingsdagen vond ik vooral heel prettig voor het verloop van het project zelf, het waren belangrijke kantelpunten, met leuke onderdelen, waar je echt door geprikkeld werd.”

“Nuttig om de andere starters te zien en te horen waar zij tegenaan lopen. De dagen hielpen om onze gedachten over het project te structureren.”

“Super leuk! De eerste dag was voor mij een overkill van nieuwe indrukken. Maar wel meteen een goede start, waarbij je omgeven bent met mensen die op een zelfde punt in hun leven staan.”

Sociale Innovatie Trainers

De sociale Innovatie trainers zijn leuke en ervaren professionals in het vak van sociale innovatie. Zij begeleiden aan de hand van Design Thinking jou in het proces om tot een eindresultaat te komen, waar je trots op bent!

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

[recaptcha size:compact]