Hoe kan Vebego menswaardige én kwalitatief goede schoonmaak leveren?

Vebego is een serviceorganisatie die zich als een van de grootste werkgevers van Nederland onderscheidt in mensgericht organiseren. Als familiebedrijf is het voor Vebego de kwaliteit van en voor mensen die telt. In de schoonmaak vergeet men nog wel eens dat schoonmakers mensen zijn en geen machines. Daarom wil Vebego een ethische code gaan ontwikkelen. Op dit moment is Vebego op zoek naar een manier om zowel kwalitatief goede als menswaardige schoonmaak te leveren bij mensen thuis als nieuw segment. Daar zien zij veel kansen. Jij gaat met je team een project uitvoeren dat onderdeel uitmaakt van een grotere pilot om tegelijkertijd menswaardige als kwalitatief hoogwaardige particuliere schoonmaak te ontwikkelen. Je gaat met je team in deze pilot standaarden voor kwaliteit en ethiek ontwikkelen die gezamenlijk vormgegeven worden door alle betrokken partijen in de particuliere schoonmaak. Daarmee zorg je voor draagvlak en bottom up kwaliteitswaarborging.

Wat ga je in deze opdracht doen?

 • Je gaat  met verschillende stakeholders spreken, zowel binnen Vebego, de (potentiële) gebruikers van particuliere schoonmaak als andere betrokken partijen.
 •  Van daaruit ga je acties opzetten om tot een gezamenlijke visie te komen op hoe goede particuliere schoonmaak er uit moet komen te zien.
 • Je voert dus actief een concrete interventie uit waarbij zowel de organisatie Vebego als de andere partijen betrokken worden.
 • Zo lever je concrete inzichten in voorwaarden voor kwalitatief hoogwaardige particuliere schoonmaak, betrek je verschillende partijen hierbij, en kom je tot nieuwe vormen van kwaliteitswaarborging.Locatie Opdracht: Gouda

Wie zoeken we?

Voor deze functie zoeken we mensen die het leuk vinden om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen. Daarvoor spreek je met veel betrokken partijen op veel verschillende niveaus. Je hebt oog voor de sociale aspecten van schoonmaakbedrijven en je bent in staat om snel in te zien waar de knelpunten zitten. Je wilt graag zowel de omstandigheden waarin schoonmakers werken verbeteren als de kwaliteit van schoonmaak voor consumenten.

kickstartDaarnaast ben je als echte Kickstarter: 

 • Communicatief sterk
 • Samenwerker
 • Passioneel over changemaking
 • Op zoek naar praktische oplossingen
 • Persoonlijkheid en motivatie is belangrijker dan ervaring en studieachtergrondWat bieden wij?

Wij begeleiden jou terwijl jij met je team concrete veranderingen opzet in de praktijk. Je krijgt training in communicatie, problem solving, en organisatiepolitiek, terwijl je middenin de dynamiek staat tussen vereniging en leden (bedrijfsleven). Hoe begeleiden we jou?

 1. 5 trainingsdagen, verzorgd door een trainer van de Baak
 2. Persoonlijke loopbaancoaching om uit te vinden wie je bent, wat je wil, en hoe je daar gaat komen
 3. Een teamcoach die on the job begeleidt en persoonlijke feedback geeft

De kans om heel breed te netwerken en jezelf te laten zien, zowel bij Vebego als bij de stakeholders. Daarnaast ontvang je reiskostenvergoeding.

Hoeveel tijd kost deze Job?

12 tot 16 uur gedurende vier maanden.

Dit project loopt van augustus tot december 2015.